Fordele ved tæpper i hjemmet

Der er mange fordele ved tæpper i hjemmet. Udover at tæpper skaber hygge og luner udtrykket i dit hjem, er det også praktisk og komfortabelt. Vi har her samlet nogle af de bedste fordele ved at have gulvtæpper i hjemmet.

Fordele ved forskellige garnlængder (luv)

Overordnet findes der to slags tæpper; fladvævet og tuftet. Et tuftet tæppe har en afskåret luv, som gør det dejlig blødt for fødderne. Det egner dig derfor godt til soveværelset og børneværelset, hvor man øsnker et god komfort. Derudover skaber tuftede tæpper masser af hygge og luner udtrykket i rummet.
 
Et fladvævet tæppe er lavet med skjulte løkker, som gør, det lukker mere tæt. Det betyder også, at fladvævede tæpper generelt set er mere praktiske og slidstærke. Det er nemlig noget nemmere at støvsuge et fladvævet tæpper end et tuftet. Derfor egner de sig godt til gangen/entréen og hjemmekontoret.
 
Om du skal vælge fladvævet eller tuftet, kommer helt an på dine behov, rummet og hvordan du bruger det. Her vil vi anbefale at du rådfører dig med din gulvlægger.

Væg-til-væg tæpper holder på varmen og skaber hygge

En helt enkel fordel ved tæpper i hjemmet er, at de skaber en hyggelig stemning i rummet. Derudover er de med til at holde på varmen i dit hjem, fordi de holder bedre på varmen end hårde gulvbelægninger som f.eks. trægulv, vinyl m.m.

Især tuftede tæpper er derudover enormt bløde for fødderne og giver en helt anden komfort end hårde gulvbelægninger. Det kan være en fordel for dig med børn, da dine børn kan tumle og på gulvet uden at fryse eller slå sig.

Tæpper kan forbedre dit hjemmets indeklima

Udover de før beskrevne fordele er væg-til-væg også praktiske, De kan nemlig forbedre indeklimaet i dit hjem. Væg-til-væg tæpper opfanger nemlig det fine støv bedre end hårde overflader som f.eks træ eller vinyl.

Tæpper kan forbedre akustikken i dit hjem

En overset fordel ved væg-til-væg tæpper er, at de forbedrer akustikken i dit hjem – og er ofte en billigere løsning end renovering af loft, akustikpaneler m.m.

Pas på dine væg-til-væg tæpper

Det er vigtigt, du passer på dit væg-til-væg i hverdagen. Derfor har vi her samlet et par tips til dig:

  1. Støvsug gulvtæpper uden et børstehoved
  2. Fjern pletter med det samme
  3. Få en professionel til at rense dine gulvtæpper

Derudover anbefaler vi, at du bruger en støvsuger med god sugeevne. Gerne en med et mikrofilter, så du undgår, at støvpartikler kommer tilbage ud i rummet.

Find flere råd om behandling og rengøring af gulve og tæpper:

  • Ofte stillede spørgsmål om tæpper
  • Værd at vide om væg-til-væg tæpper

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.