Guide til rengøring pleje og vedligehold af vinylgulv

Vi har her lavet en guide til rengøring pleje og vedligehold af vinylgulv, så du får det meste ud af dine nye gulve.Vinylgulv skal plejes og vedligeholdes ligesom alle andre gulve. Det betyder, du skal vaske/rengøre og pleje dit vinylgulv korrekt.

Daglig rengøring af lakeret gulv

I det daglige anbefaler vi, at du enten fejer dit vinylgulv med en blød kost, eller bruger et børstemundstykke til din støvsuger.

Du skal vaske dit vinylgulv med med tør- eller fugtmopning. Til gulvvask af vinylgulv skal du bruge et neutralt rengøringsmiddel og hårdt opvredet klud eller moppe, der ikke er for våd.

Når du rengør dit vinylgulv skal du undgå rengøringsmidler som Ajax, brun sæbe, sæbespåner og lign. De egner sig nemlig ikke til rengøring af vinylgulv. Bruger du brun sæbe eller sæbespåner, vil det efterlade vinylgulvet med en fedtet overflade, mens f.eks. Ajax eller salmiak giver gulvet en grålig tone.

Værd at vide om vinylgulv

Hvis du får en plet på dit vinygulv, skal pletten fjernes med det samme. Du skal fjerne pletten med vand eller neutralt sæbe.

Husk at vinyl tager permanent skade af benzin, toluen, acetone, klor, brintoverilte og skurepulver.

Beskyt dit vinylgulv

Vinylgulv er både lækkert og flot i boligen, men du skal være opmærksom på, at det kan tage permanent skade med langvarig kontakt med gummi. Vi anbefale derfor, at du følger disse råd:

  1. Brug gulvtæpper til at beskytte dit vinylgulv
  2. Undgå kontorstole med gummihjul
  3. Brug kontormåtte i akryl
  4. Brug filtpuder på dine møbler
  5. Betræd ikke vinylgulv med gummisko på

Find flere råd om behandling og rengøring af vinylgulv:

  1. Ofte stillede spørgsmål om vinylgulv

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.