Guide til rengøring, pleje og vedligehold af lakeret gulv

Vi har her lavet en guide til rengøring pleje og vedligehold af dit lakeret gulv, så du får det meste ud af dine nye gulve. Lakeret gulv skal plejes og vedligeholdes ligesom alle andre gulve. Det betyder, du skal vaske/rengøre og pleje dit lakeret trægulv korrekt. Fordelen ved lakeret gulv er dog, at det er rigtig nemt at gøre rent. Læs vores anbefalinger til korrekt pleje og vedligehold af lakeret trægulv her.

Daglig rengøring af lakeret gulv

Et lakeret gulv har en lukket overflade, som gør at skidt og væske ikke trænger ned. Derfor kræver det heller ikke mange håndkræfter at rengøre. 

I det daglige bør du støvsuge gulvet med et børstemundstykke, så du ikke laver ridser. Til at vaske dit lakeret gulv skal du bruge den rigtige laksæbe, som skal passe til den behandling, dit gulv har fået. Lak er enten klar lak eller hvidpigmenteret lak. Sæben skal altid blandes i lunken vand og efter produktets anvisning. Trægulve er følsomme overfor vand, så vrid moppen godt, inden du vokser gulvet. Vask med åreretningen for at undgå striber. Et lakeret gulv tåler ikke får meget vand, så sørg for at vride moppen godt op.

Værd at vide om lakeret gulv

Dit lakeret gulv vil gennem tiden skulle lakeres igen. Du kan nemlig ikke reparere ridser i et lakeret gulv. Derfor er det vigtigt at du følger vores guide til lakeret gulv, så dine gulve står flot i flest mulige år.

Beskyt dit lakeret gulv

Udover lakerede trægulve er meget nemme at rengøre, er de også meget slidstærke. Du skal dog være opmærksom på, at det er svært at reparere ridser i lakeret gulv. Vi anbefale derfor, at du følger disse råd:

  1. Brug gulvtæpper til at beskytte dit trægulv
  2. Brug filtpuder på dine møbler
  3. Betræd ikke trægulvet med sko på

Find flere råd om behandling og rengøring af gulve og tæpper:

  • Inden du går i gang med gulvafslibning
  • Ofte stillede spørgsmål om gulvafslibning

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.