Guide til rengøring, pleje og vedligehold af ludbehandlet gulv

Vi har her lavet en guide til rengøring pleje og vedligehold af dit ludbehandlet gulv, så du får det meste ud af dine nye gulve. Ludbehandlet gulv skal plejes og vedligeholdes ligesom alle andre gulve. Det betyder, du skal vaske/rengøre og pleje dit ludbehandlet trægulv korrekt. Dit trægulv vil gennem tiden blive udsat for sin del skidt og slid. Og hvis det skal holde den lyse farve, skal det rengøres og plejes rigtigt. Læs vores anbefalinger til korrekt pleje og vedligehold af ludbehandlet trægulv her.

Daglig rengøring af ludbehandlet gulv

Ludbehandling givet et smukt lyst gulv. Det er dog bare ikke helt nok med en ludbehandling. Et ludbehandlet gulv skal efterbehandles med enten olie, lak eller sæbe for ikke at blive slidt eller kedeligt at se på.

I det daglige bør du derfor feje gulvet med en blød kost eller støvsuge med et børstemundstykke. Så laver du ikke ridser. Til at vaske dit ludbehandlet gulv skal du bruge den rigtige sæbe, som skal passe til den efterbehandling, dit gulv har fået.

  • Oliebehandlede gulve skal du vaske i oliesæbe
  • Lakbehandlede gulve skal du vaske i laksæbe
  • Sæbebehandlede gulve skal du vaske i almindelig sæbe

Hvis dit gulv er f.eks. hvidpigmenteret ludbehandling, skal din sæbe også være hvidpigmenteret. Sæben skal altid blandes i lunken vand og efter produktets anvisning. Trægulve er følsomme overfor vand, så vrid moppen godt, inden du vokser gulvet. Vask med åreretningen for at undgå striber.

Husk at hvis dit gulv er f.eks. hvidpigmenteret ludbehandling, skal din sæbe også være hvidpigmenteret. 

Pleje og vedligehold af nyolieret gulv

Et ludbehandlet trægulv er efterbehandlet med enten olie, lak eller sæbe. Er dit ludbehandlet gulv blevet behandlet med olie eller lak, vil det have en lukket overflade. Derfor kan vand næsten ikke trænge ned i det. Med tiden vil olien slides af, og gulvet vil blive kedeligt at se på. Derfor skal du bruge en plejeolie/lak ind imellem. Husk at bruge den rigtige plejeolie til dit gulv f.eks. hvidpigmenteret olie til hvidolieret gulve.

Beskyt dit ludbehandlet gulv

Det er vigtigt, du passer på dit gulv i hverdagen. Derfor har vi her samlet et par tips til dig:

  1. Brug gulvtæpper til at beskytte dit trægulv
  2. Brug filtpuder på dine møbler
  3. Betræd ikke trægulvet med sko på

Find flere råd om behandling og rengøring af gulve og tæpper:

  • Ofte stillede spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.