Ofte stillede spørgsmål om vinylgulv

Her er en liste over ofte stillede spørgsmål om vinylgulv med svar fra professionelle håndværkerne i Aarhus.

Inden I kommer og lægger mit nye vinylgulv

Vi vil ikke anbefale, at du selv lægger dit vinylgulv, medmindre du har erfaring. Et pænt resultat kræver de professionelt udstyr og mange års erfaring inden for håndværket. Du skal også være opmærksom på, at der er særlige regler for vådrum, fordi gulvet skal svejses sammen. Til vådrum bør du derfor få hjælp af en professionel gulvlægger med certificering.

I de fleste tilfælde kan du sagtens lægge vinylgulv ovenpå dit eksisterende gulv som f.eks. betongulv, trægulv og flise/klinker, så længe dit gulv er jævn og tørt. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt lave en opretning af gulvet først. Vær opmærksom på at der gælder særlige regler for vinylgulv i vådrum, da det skal svejses.

Du kan sagtens få monteret vinylgulv på din trappe, så længe den er ren (fri for f.eks. gammel lim) og jævn i overfladen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt lave en opretning af trappen først.

Vi anbefaler, at du først maler dine vægge, så du undgår at få maling på dit nye vinylgulv.

Inden vi lægger dit vinylgulv, skal du have flyttet alle møbler ud af rummet. Det kan vi desværre ikke gøre imens. Hvis du har et stort eller tungt møbel, der ikke kan flyttes f.eks. et indbygget skab, så lægger vi vinylgulv ind til soklen på møblet.

Du skal feje gulvet eller støvsuge det, inden vi kommer.

Når vi har monteret dit nye vinylgulv

For at passe på dit nye vinylgulv anbefaler vi, at du fejer vinylgulvet med en blød kost eller støvsuger med et børstemundstykke. Vask gulvet med en blød moppe eller mikrofiberklud, og husk altid at bruge vinylsæbe.

Vi anbefaler, at du bruger filtpuder på dine stole, så du undgår hakker og ridser fra stoleben på mit dit vinylgulv. Hvis du har vinylgulv på kontoret, anbefaler vi, at bruge en kontormåtte i akryl eller vælge en kontorstol med bløde hjul. Du kan selvfølgelig også kombinere disse to løsninger.

Husk at gummi kan skade dit vinylgulv permanent. Derfor skal du undgå møbelhjul af gummi, gummihjul eller måtter med gummi.

Find flere råd om behandling og rengøring af vinylgulve:

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.