Guide til rengøring pleje og vedligehold af olieret gulv

Vi har her lavet en guide til rengøring, pleje og vedligehold af olieret gulv, så du får det meste ud af dine nye gulve. Olieret gulv skal plejes og vedligeholdes ligesom alle andre gulve. Det betyder, du skal vaske/rengøre og pleje dit olierede trægulv korrekt. Dit trægulv vil gennem tiden blive udsat for sin del skidt og slid. Og hvis det skal holde den olierede glød, skal det rengøres og plejes rigtigt. Læs vores anbefalinger til korrekt pleje og vedligehold af olieret trægulv her.

Daglig rengøring af olieret gulv

Oliebehandling af trægulv giver en flot mat overflade med varm glød. Oliebehandling af trægulv er en modstandsdygtig behandling, når det kommer til skidt og slid. Oliebehandling er knap så modstandsdygtigt som lak, men tæt på. 

I det daglige bør du derfor feje gulvet med en blød kost eller støvsuge med et børstemundstykke. Så laver du ikke ridser. Til at vaske dit olierede gulv skal du bruge den rigtige sæbe f.eks. hvidpigmenteret oliesæbe til hvidolieret gulve. Sæben skal altid blandes i lunken vand og efter produktets anvisning. Trægulve er følsomme overfor vand, så vrid moppen godt, inden du vokser gulvet. Vask med åreretningen for at undgå striber.

Pleje og vedligehold af nyolieret gulv

Et nyolieret trægulv er lukket i overfladen. Derfor kan vand næsten ikke trænge ned i det. Med tiden vil olien slides af, og gulvet vil blive kedeligt at se på. Derfor skal du bruge en plejeolie ind imellem. Du kan enten pleje hele gulvet eller bare de mest slidte områder. Husk at bruge den rigtige plejeolie til dit gulv f.eks. hvidpigmenteret olie til hvidolieret gulve.

Rengøring af pletter på olieret gulv

Hvis du får en plet på dit olierede gulv, kan du bruge trærens. Herefter behandler du igen med olie.

Beskyt dit trægulv

Det er vigtigt, du passer på dit gulv i hverdagen. Derfor har vi her samlet et par tips til dig:

  1. Brug gulvtæpper til at beskytte dit trægulv
  2. Brug filtpuder på dine møbler
  3. Betræd ikke trægulvet med sko på

Find flere råd om behandling og rengøring af gulve og tæpper:

  • Ofte stillede spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.